Hip hop festival na Skate parku

Tanja Cvitko Tanja Cvitko  –  25. 06. 2022  –  Območje 4
Ilustracija za hip hop dogodek na Skate parku
Ilustracija za hip hop dogodek na Skate parku

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Po delnem vzoru na maraton hip hop poezije, ki ga na Slovenskih dnevih knjige na Grajskem trgu vsakoletno organizira MKC Maribor, predlagamo večji koncertni dogodek ali celo festival v neposredni bližini Skate parka, (morebitno časovno povezan s kakšnim izmed rolkarskih tekmovanj), ki bo žanrsko sovpadal z okoljem in prevladujočo hip hop subkulturo soseske. Hip hop je slog življenja mladih, tesno povezan z rapom, didžejstvom, skejtanjem, grafitiranjem in plesom, ki se zaradi glasbenih inovacij, solidarnosti in povezav med umetniki prizadeva za čisti izraz, nerjaveče ideje in avtentičnost svojih vrednot.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagamo hip hip koncert ali festival na Skate parku, ki naj medgeneracijsko poveže sosesko z nastopi inovativnih in talentiranih izvajalcev hip hopa v različnih oblikah: skozi glasbene in plesne nastope, z avtorsko poezijo in grafitiranjem. S svojo značilno direktnostjo in kritičnostjo do okolice bodo lokalni mladi iz soseske (in dlje) dokazali svojo mobilizacijsko moč in entiteto, znotraj lastne dovršenosti in edinstvenosti ustvarjalnega izraza. Predlog vrednotimo na 4.000 EUR.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Javni poziv relevantnim izvajalcem - organizatorjem - producentom. Obvezna je vključitev mentorjev in uporabnikov Skate parka, oziroma njihovih predlogov, saj se z mikrolokacijo identificirajo. Določitev časovnice izvedbe.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Skate park Maribor.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Uveljavljena vloga Skate parka bo dobila novo razsežnost in dodano vrednost - kot odprtega koncertnega in festivalskega prizorišča za mlade, takšnega, kot ga desni breg Drave ne premore.Vrednost projekta: 4000 €Nima definiranih mejnikov