Matineje komedije na bolšjaku

Tanja Cvitko Tanja Cvitko  –  25. 06. 2022  –  Območje 5
Ilustracija za predlog matinej komedij na bolšjaku
Ilustracija za predlog matinej komedij na bolšjaku

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Bolšjak na Teznu bo v letu 2024 praznoval 30. obletnico obstoja kot pestri mariborski nedeljski odprti prostor druženja in nakupovanja novega in starega, vsega in ničesar, od zobotrebca do kombajna. Spletne strani Visit Maribor opisujejo, da ga vsako nedeljo obišče med 20.000 in 25.000 ljudi. Po drugi strani Mariborčani in Mariborčanke z množično udeležbo na (vsaj) Festivalu Lent dokazujejo, da so njihove najbolj priljubljene mestne razvedrilne vsebine - večeri stand up komedije, ki so vsako leto razprodani na prizorišču Vetrinjski dvor, med letom pa na drugih prizoriščih.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagamo cikel matinej stand up komedije ob nedeljskih dopoldnevih na bolšjaku, v počastitev 30. obletnice bolšjaka na Teznu (2024). Predlog vrednotimo na 3.000 EUR.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Izbira izvajalca - organizatorja, predlagamo vsaj posvet z organizatorji-producenti stand up komedij znotraj Festivala Lent. Objava javnega razpisa ali zbiranje ponudb. Izvedba cikla matinej komedij v letu 2024 na kramarskem sejmu, ob nedeljah dopoldan.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Kramarski sejem (bolšjak) Tezno.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Gostovanja najbolj atraktivnih dogodkov, ki dokazano privlačijo številno mariborsko publiko bodo ob 30. obletnici množično obiskanega bolšjaka na Teznu dodatna popestritev njegove uveljavljene pristne mestne identitete.Vrednost projekta: 3000 €Nima definiranih mejnikov