Fitnes na prostem ob Stražunskem gozdu (Kosovelova ulica)

Renata Renata  –  20. 06. 2022  –  Območje 5
Fitnes v gozdu
Fitnes v gozdu

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

S fitnesom v gozdu bi prebivalcem Pobrežja in širše okolice omogočili telovadbo v naravi, stran od betona in cest. Ker je fitnes dejavnost, ki pritegne veliko mladih, bi ti, poleg rekreacije, prostor lahko koristili za zdravo druženje. Nenazadnje bi tudi tekači lahko koristili naprave za pridobivanje moči in raztezovanje.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagam postavitev fitnesa v senci, pod mogočnimi krošnjami dreves Stražunskega gozda. S svojo urejenostjo Stražun vabi sprehajalce, tekače, mlade in ljudi zrelih let, katerim bi fitnes popestril vsakodnevno potrebo ter željo po gibanju po dolgotrajnem sedenju v službi ali šoli.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Potrebno bi bilo pridobiti dovoljenje za postavitev in poiskati izvajalca za Outdoor fitness naprave, primerne za postavitev v gozdu.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

V Stražunskem gozdu, takoj za mostičkom čez hitro cesto.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Mladim je treba omogočiti več možnosti za druženje. Stražunski gozd bi privabil tudi druge ljubitelje narave, ki želimo sprehod obogatiti z vajami na napravah.Vrednost projekta: 25000 €

Projektni predlog je izvedljiv, vendar s prilagoditvijo; ker je za območje Stražuna predviden krajinsko-arhitekturni natečaj, ki bo šele določil celovito ureditev gozda s conacijo namenskih območij, se postavitev fitnesa lahko načrtuje le zunaj samega gozda, še vedno pa v neposredni bližini, ob sedežu MČ Pobrežje v Kosovelovi ulici. Predlagateljica in MČ Pobrežje se strinjata s prilagojenim predlogom. Zaradi izvedljivosti se prilagodi tudi vrednost izvedbe predloga.Nima definiranih mejnikov