Poslikava na fasadi OŠ Angela Besednjaka

Tanja Cvitko Tanja Cvitko  –  29. 05. 2022  –  Območje 4
Ilustracije za predlog velike poslikave na fasadi OŠ Angela Besednjaka
Ilustracije za predlog velike poslikave na fasadi OŠ Angela Besednjaka

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Izbira izvajalca z javnim razpisom (ne zgolj direktno targetirano zbiranje treh ponudb), ki se ga razširi po vseh relevantnih kanalih (in ne zgolj objava na spletnih straneh Mestne občine Maribor). K širjenju poziva povabiti muzeje in galerije, umetniške skupnosti, likovne šole. Obvezno zahtevati referenčni portfelj za poslikave velikega formata na fasadah in skico predloga. Pri izbiri predloga je obvezno sodelovanje z vodstvom šole.

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Atraktivna razigrana poslikava bi popestrila sprehajalno življenje v celotni soseski. Najbolj pa bi motivirala šolarje, ki se bodo vsaj nekaj let identificirali z motivom poslikave na njihovi osnovni šoli, kjer preživijo večino časa svojega dneva.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Fasada osnovne šole Angela Besednjaka.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Na sivi fasadi osnovne šole Angela Besednjaka na Celjski ulici že dolga leta bledi manjša poslikava z motivacijskimi besedami za mlade, učeče se nadebudneže ter mimoidoče po ulici. Predlagamo poslikavo velikega formata, ki bo zasedla celotno površino fasade s podobnim vsebinskim učinkom in osvežilnim, poživitvenim, barvitim vplivom na šolski okoliš in celotno sosesko.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Nastanek poslikave velikega formata na predlagani površini fasade osnovne šole Angela Besednjaka, vsebinsko primerne za okolje nastanka (možne teme: razigranost, barvitost, razposajenost, učenje, zabava, živahnost). Predlog stroškovno vrednotimo na 4.000 EUR, kar vključuje vsebinsko zasnovo poslikave, materialne stroške za nabavo ustreznih barv in pripomočkov, primernih za predlagano površino, predhodni premaz fasade z ustrezno podlago, najem gradbenega odra, izvedbo poslikave.


Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
    Nima definiranih mejnikov