Vec dreves ob plocnikih in na trgih

Magnolija Magnolija  –  27. 05. 2022  –  Območje 2

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

V mestu mankajo drevesa, ki bi delala senco in boljsi zrak… ob bolj prometnih cestah najdemo sicer nizko grmicevje-primer Partizanska cesta, na Meljski korita z grmicevjem, ob Mariboxu korita z drevesi, glavna avtobusna postaja spet korita z brezami. Glavni trg skoraj nic dreves (poleti je tam resnicno vroce…,saj se tlakovci segrejejo in ni nobene naravne sence in zelenja). Pri Stari vojasnici so na Meljski cesti prazna korita ze 20let in noben ne uredi tega dela mesta s primerno zasaditvijo (lahko bi se dale medovite rastline, drevesa ali magari neko grmicevje). Pozagali pa so se topoli in se tista drevesa, ki so bila, zaradi obnove ceste ul. Kraljevica Marka. Potrebna je ozelenitev mesta z drevesi, kjer je mozno.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Zasaditev vec dreves v mestnem jedru. Partizanska cesta, Meljska cesta, Mlinska ulica, Glavni trg, pod Mariboxom nabrezje ob Dravi…Oresko nabrezje…Loska ulica-nabrezje Drave.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Zasaditi drevesa vsepovsod, kjer je to mozno!

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Partizanska cesta, Meljska cesta, Glavni trg, Mlinska cesta -glavna avtobusna postaja, Oresko nabrezje, pod Mariboxom…

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Izboljsanje kvalitete zraka v mestu, vec sence in zelenja, boljse psihofizicno pocutje ljudi. Drevesa vplivajo na temperaturo in vlago v mestu, proizvajajo kisik, zadrzujejo prasne delce, zadrzujejo soncno sevanje in prispevajo k kvaliteti zivljenja za ljudi, zivali…Vrednost projekta: 10000 €

predlog je izvedljivNima definiranih mejnikov