Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Nobena od treh predlaganih lokacij iz predloga ne izpolnjuje kriterijev za uvrstitev na glasovanje občanov (občina ni lastnica zemljišč na dveh predlaganih lokacijah, na tretji je načrtovana druge vrste gradnja). Predlagateljica na naknadni poziv komisije četrte, variantne lokacije za uresničitev svojega predloga, ni sporočila.


Pasji park

katjasupra katjasupra  –  23. 10. 2020  –  Območje 4

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Menim, da je Maribor mesto, kjer ima veliko prebivalcev psa. Če so lahko drugje po Sloveniji pasji parki, ne vem, zakaj ne bi mogli biti v Mariboru - drugem največjem slovenskem mestu. Še tisti en, ki je bil, so ga na žalost odstrannili. Ljudje so se v tem parku veliko družili s psmi; tudi jaz. Super bi bilo, da bi lahko naši kosmatinci porabili svojo energijo v pasjem parku in spoznali druge pse. 

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagam pasji park, kjer bi se lahko psi in lastniki psov družili brez skrbi, da bi kakšen pes ušel ali kaj neprimernega pojedel. Sem sigurna, da bi v park veliko prebivalcev Maribora pripeljalo svojega psa.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Projekt bi se izvedel nekje, kjer je veliko neizkoriščene zelene površine. Postaviti bi bilo treba ograjo, klopi za obiskovalce, koše za smeti in koše ter vrečke za pasje iztrebke.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

V Mariboru je ogromno neizkorišečene zelene površine. Za oblikovalno šolo, kjer se je včasih nahajal pasji park, je veliko prostora za ponovno postavitev le-tega. Zelenice je veliko tudi v okolici skate parka. Tudi zraven ulice 1. Internacionale kjer so vrtičkarji, bi se lahko le-ta postavil. Prostora je ogromno tudi v mestnem parku, kjer bi se lahko naredil kakšen pasji park. Površin je seveda še več kot to in sem sigurna, da bi se dalo najti nekaj takšnih, ki bi ustrezale temu projektu.

PS: Ker je toliko površin, ki pridejo v poštev na zemljevidu, ne bom označila lokacije. 

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Menim, da bi pasji park prinesel pozitivno lastnost mestu Maribor, zadovoljstvo lastnikom psov ter samo veselje psom. 


Vrednost projekta: 10 €


Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
    Nima definiranih mejnikov