Ta projekt ni bil izglasovan.

Poletni kulturni živ-žav na Židovskem trgu

peterD peterD  –  10. 11. 2020  –  Območje 2
304.jpg
304.jpg

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Kljub temu, da je Židovski trg precej skrit mariborski biser v objemu majhnih galerij, je vseeno priljubljen gostitelj kulturnih prireditev na prostem in festivalov. Ulična gledališča in performansi v času Festivala Lent ali Vilinskega mesta, Festival Jazz ma mlade, predstavitve knjig na odprtem, otvoritve razstav z glasbenim programom... Židovski trg je nepresušen izvir ustvarjalnosti in živahnega mestnega življenja.

Predlagamo poskus stalne (in ne začasne) rabe Trga za julijski in avgustovski kulturno-umetniško-razvedrilni program s kulinarično ponudbo na Židovskem trgu v letih 2021 in 2022.  

 

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Dve celi poletji živa-žava kulture, delavnic, predstav, plesa, performansov, razstav, glasbe in igrivih luči na najlepšem mariborskem trgu, pod krošnjo drevesa, v objemu umetnosti. 

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Javni poziv za izvajalca, ki izkazuje kompetence na področju organizacije in produkcije kulturno-umetniških vsebin ter prepoznava mestne potrebe po kulturnih vsebinah.

Dogovor o programu.

Usklajevanje z MOM, Zavodom za turizem, lokalnimi galerijami in organizacijami v soseščini. 

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Židovski trg. 

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Če bi se dve projektni poletji izkazali za uspešne (iz vidika stroškov in interesa publike ter projektnih partnerjev), lahko Židovski trg postane mariborska kulturno-turistična atrakcija, za lokalno prebivalstvo, slovenske in tuje turiste.

Prav tako bi poskus "sistemizacije" in "strateškega" načina dolgotrajne uporabe celotne površine trga lahko služil kot primer dobre prakse tudi za druge mariborske trge, ki večinoma samevajo brez vsebin. 


Vrednost projekta: 20000 €


Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
    Nima definiranih mejnikov