Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Območje ni v lasti MOM, upravljalci parcel v lasti države so SIDG, ki so nam posredovali informacije o začetku obnove trim steze in realizacije v letu 2021.


TRIM STEZA IN TEMATSKI OTOČKI V BETNAVSKEM GOZDU

Andreja L Andreja L  –  09. 11. 2020  –  Območje 4
209.jpg
209.jpg

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

 V smislu motiviranja občanov za športno vadbo v naravi predlagam obnovitev obstoječe TRIM steze ter postavitev tematskih otočkov z leseno sedežno garnituro za počitek  ter informacijskimi tablami za izvedbo raznih zvrsti vadbe v naravi;  kot na primer ( Otoček za vadbo Tai Chi , Otoček z vajami za starejše občane, Otoček za malčke. Vaje za sprostitev in dihalne vaje,,itn)

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagam,da se odstranijo sedanje uničene info table na  TRIM stezi ter dotrajane lesene klopce v notranjosti gozda.  Trim steza se naj za izvedbo teka, hitre hoje ter prostih vaj za moč vzpostavi na novo. Ob tem je potrebno upoštevati priporočila moderne športne vadbe in pripraviti smiselne vaje. Za tek bi bilo mogoče npr, označiti stezo za npr. za razdaljo 5 km.   Za posamezne  tematske otočke  predlagam izbiro različnih tematik,ki bodo različne starostne skupine in ljudi z različnimi potrebami motivirale  k  dodatni izvedbi vaj in se ne bodo samo sprehajali.  Postavijo se  Informacijske table  s prikazom: npr. vaj za Tai Chi, vaj in iger v gozdu za malčke, vaj za sprostitev,vaj  za starostnike ..ipd.  Klopce z mizami, bi služile tudi za druženje v naravi, saj se npr, starejši občani in družine z malimi otoci nimajo kje vsesti in se odpočiti ali pa preprosto preživeti čas ob branju knjige v gozdu. Tako bi občani lahko več časa preživeli v naravi in se zdravo gibali. Ob  klopcah je smiselno ,da se postavijo tudi koši za smeti, ki bi se redno praznili. 

 

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

V sodelovanju s strokovnjakom za šport in zdravo življenje, bi bilo potrebo določiti  primerne informacije o teku in hitri hoji, ter  smiselne vaje za moč za vse starostne skupine na TRIM stezi. V skladu z izbranim nato sestaviti informacijske table. Določiti potek TRIM steze. Določiti mesta tematskih otočkov ter za njih izbrati primerno vsebino ( Npr. Otoček za Tai Chi, Otroček za malčke, Sprostitveni Otoček, itn) Izbrati bi bilo potrebno  tip sedežne garniture, material iz katerega bi bila izvedena (npr. Masivni les) , tako, da bi omogočala dolgotrajno uporabo.  Izvesti razpis ter izbrati izvajalca del.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Projekt bi se izvajal  po  in ob  obstoječih potkah v Betnavskem gozdu

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Občani bi bili motivirani,da več časa preživijo v naravi  ter se zdravo gibajo. 


Vrednost projekta: 10000 €


Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
    Nima definiranih mejnikov