Ta projekt ni bil izglasovan.

Kopitarjeva ulica: Hitrostna ovira/dvignjen prehod za pešce na Kopitarjevi ulici

Miran Gačnik Miran Gačnik  –  08. 11. 2020  –  Območje 2

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Izboljšanje varnosti pešcev,  predvsem otrok in starejših občanov pri prečkanju Kopitarjeve ulice. S hitrostno oviro/dvignjenim prehodom za pešce,  bi dosegli bistveno nižjo htrost voznikov na prehodu za pešce na Kopitarjevi ulici.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

S hitrostno oviro/dvignjenim prehodom za pešce  bi dosegli bistveno nižjo htrost voznikov na prehodu za pešce na Kopitarjevi ulici. Prav tako bi se bistveno izboljšala varnost pešcev pri prečkanju ceste, zlasti otrok in starejših občanov  Sedaj vozniki prav na prehodu za pešce dosegajo najvišje hitrosti, saj s pospeševanjem želijo ujeti zeleno luč v križišču Kopitarjeve ulice  in Partizanske ceste. Omenjen prehod za pešce uporabljajo tudi otroci VVZ Borisa Pečeta, ki z vzgojiteljicami odhajajo v park, kjer se nahajajo igrala,  kakor tudi osnovnošolci OŠ Franca Rozmana Staneta, obiskovalci male tržnice na Dominkuševi, kakor tudi občanke in občani te soseske, med katerimi je veliko starejših občanov. 

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Izgradnja  hitrostne ovire/dvignjenega prehoda za pešce.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Izgradnja  hitrostne ovire/dvignjenega prehoda za pešce na Kopitarjevi ulici.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Bistveno bi se znižala hitrost voznikov ter se s tem Izboljšala varnost pešcev, kot najranljivejše skupine udeležencev v prometu, predvsem otrok in starejših občanov, saj naveden prehod za pešce   uporabljajo tudi otroci VVZ Borisa Pečeta, ki z vzgojiteljicami odhajajo v park, kjer se nahajajo igrala,  kakor tudi osnovnošolci OŠ Franca Rozmana Staneta, obiskovalci male tržnice na Dominkuševi, kakor tudi občanke in občani te soseske, med katerimi je veliko starejših občanov. 


Vrednost projekta: 12000 €

Cena tovrstnega prehoda s cestno oviro je cca. 12000€.


Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
    Nima definiranih mejnikov